Personal training

Personal training (Locatie IBC Amstelland)

Personal training wordt gegeven voor uiteenlopende doelstellingen. Conditie verbeteren en sterker worden wordt vaak als doelstelling aangegeven. Preventie van klachten is dan een prettige bijkomstigheid. Andere doelstellingen richten zich op fysieke klachten van de rug, schouder, nek, knie of andere gewrichtsdelen.

Stress, burn-out of uitputtingsklachten kunnen ook een goede aanleiding zijn om te kiezen voor personal training. Met fysieke training maakt het lichaam stoffen aan die bijdragen aan het mentale welbevinden en zodoende aan herstel van mentale of emotionele overbelasting.

Voelt u zich niet prettig in een sportschool of onpersoonlijke omgeving? Dan is juist de personal training bij IBC de werkwijze die bij u past. Er kan zowel binnen als buiten worden getraind. 

Intake gesprek

In een intake gesprek wordt geëxploreerd wat de doelen zijn die u wenst te behalen. In dit gesprek kunt u
uiteraard ook een voorkeur aangeven, hoe u deze doelen wilt bereiken. We kiezen een vorm die bij u past.
Belangrijk van een training is dat u er plezier aan beleeft, zodat u naar de volgende training zult uitkijken.

Nulmeting

Aan de hand van de opgezette doelen, zullen we fysieke testen gaan doen om een nulmeting te kunnen bepalen. Op deze manier kunnen we het begin niveau bepalen en de geboekte progressie evalueren. Hierin zullen verschillende onderdelen als kracht, uithoudingsvermogen, snelheid, lenigheid, stabiliteit en coördinatie gemeten worden. Indien gewenst kunnen andere indicatoren zoals bloeddruk, hartslag, gewicht, omvang en vetpercentage ook als meting worden meegenomen.

Trainingen

De trainingen worden opgebouwd in blokken van rond de 6 weken, afhankelijk van uw doelstelling. In deze 6 weken wordt het trainingsschema aangepast aan de progressie die u maakt. De duur is afhankelijk van de tijd waarin het lichaam instaat is zich fysiologisch aan te passen aan de belasting die gevraagd wordt. Duurt het langer dan wordt de training langzamer opgebouwd zodat u niet overbelast. De verbetering die u bemerkt aan de hand van de metingen zal u motiveren om door te zetten. De trainingen zijn leuk en inspirerend met motiverende elementen.

Voor welke trainingsdoelen en met welke klachten kunt u bij ons terecht voor personal training?

 • Klachten aan gewrichten (enkel, knie, heup, bekken, rug, schouders, nek)
 • Revalideren tot sportniveau
 • Houding verbeteren
 • Fit worden of fit blijven
 • Spiermassa en spierkracht opbouwen
 • Optrainen voor evenementen of wedstrijden
 • Algehele conditie verbetering
 • Fysieke begeleiding bij burn-out klachten
 • Zelfvertrouwen opbouwen na fysieke problemen
 • Behendigheid opbouwen (voor sporten met veel wenden en keren)
 • Voor het plezier beleven aan fysieke inspanning
Staat uw klacht er niet tussen en wilt u weten of u door ons behandeld kunt worden, neem dan contact op
met IBC Amstelland: 020-214 10 11.
We helpen u graag!