Massage

Massage

Massage is een combinatie van handgrepen en technieken, om de doorbloeding in de spieren te bevorderen en afvalstoffen sneller af te voeren. Hierdoor worden de spieren soepel en kan een gespannen gevoel verdwijnen.

Door massage kan spierpijn of spierstijfheid ook sneller verdwijnen. Verminderde spierspanning geeft pijnverlichting wat een goede voorwaarde is om te kunnen oefenen of trainen. Ook bij vermoeide spieren is een massage behandeling zinvol. Door regelmatig onderhoud van de spieren kunnen blessures worden voorkomen.

Mocht u toch een blessures hebben opgelopen zal massage het herstel kunnen versnellen. Ook na het hervatten van de sport blijft het verstandig om in de eerste fase de spieren regelmatig te masseren om te voorkomen dat u opnieuw iets blesseert.

De massage zal worden afgestemd op uw grens van gevoeligheid. De masseur zal dit duidelijk met u bespreken.

Rugmassage

Door zwaar lichamelijk werk, een verkeerde houding of juist te weinig bewegen kan rugpijn ontstaan. Ernstige rugklachten beperken het dagelijks functioneren en het is dan verstandig deze zo spoedig mogelijk te laten behandelen om niet nog meer spieren te overbelasten door een verkeerde houding(compensatie). Soms zullen de rugklachten langzaam afnemen maar veel vaker zijn de grote rugspieren zo gespannen dat een zorgvuldige en deskundige rugmassage noodzakelijk is om de spieren weer soepel te maken.

Nek- en schoudermassage

In de huidige maatschappij zijn schouderklachten en nekklachten een veel voorkomend probleem. Door een verkeerde (werk) houding, veel zittend werk, werk achter de computer en veelvuldig gebruik van een mobiele telefoon worden de nek- en schouderspieren vaak overbelast. Deze belasting leidt vervolgens tot een hoge spierspanning van betrokken spieren. Door schoudermassage kan de spierspanning weer hersteld worden waardoor de pijn direct zal afnemen dan wel verdwijnen. Nek- en schouderpijn komen vaak samen voor en daarom zullen beiden worden meegenomen in de massage.

Met welke klachten kunt u bij ons terecht voor massage?

  • Stijve nekspieren
  • Stijve schouders
  • Stijve rug
  • Verhoogde spierspanning na sporten

Staat uw klacht er niet tussen en wilt u weten of u door ons behandeld kunt worden, neem dan contact op met IBC.