Personal training en

trainingsgroepen

Training (Locatie IBC Amstelland)

 

Om coördinatie, soepelheid, uithoudingsvermogen en kracht te ontwikkelen, is het belangrijk om te trainen. Soms is het lastig om dit thuis te doen. Bovendien vergt het vaak aandacht voor het veranderen van bewegingspatronen. Daarnaast is het ook leuk om te trainen met andere mensen die snappen hoe het voelt omdat ze hetzelfde ervaren. Daarom organiseren we verschillende vormen van personal training en trainingsgroepen. We trainen in de trainingszaal, een-op-een of in kleine groepen. Ook buiten trainen is een mogelijkheid. 

In onze training besteden we veel aandacht aan de coördinatie van bewegingen. Door gewoonten, voorkeurshoudingen of pijn kunnen bewegingspatronen verstoord zijn en zo kun je onnodig spanning opbouwen. Dan is het belangrijk om opnieuw aan te leren hoe je een beweging efficiënt en zonder extra spanning kunt uitvoeren. Dat gaat vaak om kleine subtiele oefeningen, waarin je heel specifiek traint. De nieuwe patronen moeten bovendien inslijpen in je bewegingspatroon dus veel herhalen is daarbij belangrijk. 

Daarnaast besteden we veel aandacht aan de keten: de kracht van de schouder en de arm is afhankelijk van de kracht in de romp en de benen. Via ketens van bindweefsel en spieren beweegt een mens als een geheel. Daarom is het bijvoorbeeld belangrijk om je core te trainen om de stabiliteit van je schouder te bevorderen.  

 

Personal training 

Personal training wordt gegeven voor uiteenlopende doelstellingen. Het kan gaan om conditieverbetering of kracht, om klachten te voorkomen of om terug te komen na een Frozen Shoulder of blessure. Ook kan het gaan om mobiliteit, bijvoorbeeld bij klachten die spanningsgerelateerd zijn in de rug, schouders of nek. Stress, burn-out of uitputtingsklachten kunnen ook een goede aanleiding zijn om te kiezen voor personal training. Voorafgaand aan de eerste training vindt een kennismakingsgesprek plaats, zodat u kunt aangeven wat uw doelen zijn. 

Trainingen kunnen een half uur of een uur duren, en binnen in de trainingszaal of buiten plaatsvinden.  

Groepstraining instabiliteit pre- en post-operatief

Op vrijdagochtend traint een groep jonge mensen die te maken hebben of hebben gehad met instabiliteit in de schouder. Ze hebben (soms meermalen) hun schouder uit de kom gehad, en trainen hun coördinatie, stabiliteit en uithoudingsvermogen zodat ze ongelukken in de toekomst kunnen voorkomen, of ze trainen als voorbereiding op een schouderoperatie die de stabiliteit herstelt. Ook na de operatie komen ze terug in de groep om de – nu juist vaak wat stijve – schouder opnieuw te trainen. 

Naast de fysieke training is de groep ook een plaats om ervaringen te delen met mensen die snappen wat je doormaakt. Omdat revalidatie soms wel een jaar duurt, kan het samen trainen motiveren. 

Groepstraining voor senioren

Twee keer per week is er een groepstraining voor senioren bij IBC Amstelland. De training is gericht op kracht, balans en uithoudingsvermogen. Na een warming up worden verschillende oefeningen gedaan, soms gezamenlijk, soms in circuit-vorm. Daarin worden benen, armen en romp getraind. De training sluit af met rekoefeningen. 

Deze trainingsgroepen zijn op dinsdag 18.30-19.30 uur en vrijdag 11.00-12.00. 

Yoga een-op-een

Op verzoek kunt u een-op-een yogales volgen. Samen met onze yogadocent traint u uw soepelheid, door middel van rek en druk. Daarnaast is er aandacht voor een vrije ademhaling en voor ontspanning. Als u eerder yogalessen hebt gevolgd en zich afvraagt of het weer mogelijk is, kunnen deze privélessen een opstap zijn naar groepslessen. Ook kan het een eerste kennismaking zijn met yoga. Of misschien vragen u klachten om een rustige aanpak, van rek en ademhaling zodat u bewuster van uw lichaam wordt en uw grenzen niet overschrijdt. Een dergelijke persoonlijke sessie kan ook vooraf gaan aan deelname aan de yogalessen bij ons.  

Voor welke trainingsdoelen en met welke klachten kunt u bij ons terecht voor training?

 • Klachten aan gewrichten (enkel, knie, heup, bekken, rug, schouders, nek)
 • Revalideren tot sportniveau
 • Houding verbeteren
 • Fit worden of fit blijven
 • Spiermassa en spierkracht opbouwen
 • Optrainen voor evenementen of wedstrijden
 • Algehele conditieverbetering bijvoorbeeld na een periode van stilzitten
 • Fysieke begeleiding bij burn-out klachten
 • Zelfvertrouwen opbouwen na fysieke problemen
 • Behendigheid opbouwen (voor sporten met veel wenden en keren)
 • Voor het plezier beleven aan fysieke inspanning
 • Ademhalingsproblemen
 • Stijfheid en spanningsgerelateerde klachten

Staat uw klacht er niet tussen en wilt u weten of u door ons behandeld kunt worden, neem dan contact op
met IBC Amstelland: 085 0484161

We helpen u graag!