Revalidatie

Revalidatie

Revalideren betekent eigenlijk opnieuw weer fit worden. Dit kan noodzakelijk zijn na een ongeval of medische ingreep zoals een operatie. Alle vormen van revalidatie die betrekking hebben op de schouder kunnen bij IBC worden uitgevoerd. Door 20 jaar ervaring op de afdeling traumatologie en orthopedie van VUmc is er een uitgebreide medische kennis aanwezig over verschillende letsels en operatieve ingrepen. Daarnaast blijven wij door onder andere de samenwerking met Trauma Netwerk, SchouderNetwerk Amsterdam en de werkzaamheden bij het Medisch Centrum Jan van Goyen, op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen.

Postoperatieve revalidatie en preoperatieve revalidatie

Als u bent geopereerd aan uw schouder, kunt u bij IBC Amstelland revalideren. Ook ontvangen wij patienten die een operatie op de planning hebben staan. Wij zorgen er door middel van een preoperatief (dit betekent: voorafgaand aan de operatie) revalidatietraject voor, dat u zo goed voorbereid mogelijk de operatie ingaat. Hier geldt het zogeheten ‘better in, better out’ principe. Hoe vitaler, sterker, fitter, bewuster en bovenal beter voorbereid u de operatie in gaat, hoe beter en voorspoediger uw herstel na de operatie zal verlopen. 

Na een ongeval

Indien u een ongeval heeft gehad waarbij er sprake is van een breuk of een gewricht dat uit de kom is gegaan, duurt het vaak een tijd voordat u weer functioneel of fit bent. Ook na een trauma zullen wij u begeleiden en doelen opstellen om u weer te helpen op het gewenste niveau te komen.