Ons Team

Ester Faassen

Ester Faassen

Tai Chi en Qi Gong instructrice

Mijn naam is Ester Faassen. Tijdens mijn studie kreeg ik steeds meer gewrichtsproblemen en bleek dat ik het hypermobiliteitssyndroom heb. Toen ik voor het eerst van taijiquan (tai chi) hoorde, wist ik meteen dat ik het graag wilde leren. Op dat moment had ik er nog geen idee van dat het zoveel voor me zou gaan betekenen. Ik vond het gewoon mooi. Lange tijd overheersten instabiele gewrichten en pijn mijn leven. Uiteindelijk hebben taijiquan en qigong me geholpen om hier beter mee om te gaan. Deze kennis en levenservaring wil ik graag inzetten voor anderen. 

Taijiquan is van oorsprong een zelfverdedigingskunst waarbij de nadruk steeds meer is komen te liggen op een gracieuze meditatieve manier van bewegen. U leert hierbij een vorm aan: een vaste choreochrafie van vloeiende bewegingen. Daarmee is het niet alleen een lichamelijke oefening, u traint er ook uw geheugen en geest mee. 

Qigong betekent letterlijk ‘energie werk’ en gaat uit van dezelfde principes als acupunctuur. Bij qigong worden bewegingsets een aantal keer achter elkaar herhaald. Daardoor is het makkelijk om zonder ervaring mee te doen. 

Zowel taijiquan als qigong zijn zachte bewegingsvormen die zijn gericht op het bevorderen van gezondheid. In onze cultuur we vaak gewend om maar even door te bijten. Bij taijiquan en qigong ligt de kracht juist in ontspanning en een natuurlijke manier van bewegen. U leert om uw aandacht te richten op de oefeningen. Daardoor kan het een manier zijn om meer eenheid van lichaam en geest te ervaren en terug te keren naar uw oorspronkelijke zelf.

Met welke klachten kunt u bij Ester terecht?

  • Stress, spanning, vermoeidheid
  • Gewrichtsklachten
  • Pijnklachten
  • Verminderde balans
Bij IBC kunt u zowel privéles als groepsles volgen. Wilt u weten of taijiquan of qigong geschikt zijn voor u? Neem dan contact op met ons.