Ons Team

Hercules Goulart Martins

Masseur

Mijn naam is Hercules en ik ben al meer dan 25 jaar masseur.

Mijn interesse en nieuwsgierigheid voor lichaamsgerichte therapie stamt uit de jaren ’80 toen ik betrokken was bij een kindertheater in Brazilië. Als onderdeel van het theater onderwijs kregen wij les in diverse soorten bewegingsmethoden zoals Feldenkrais. Later, begin jaren ’90, toen ik in Europa ging wonen besloot ik om mij te gaan verdiepen in lichaamsgerichte technieken om mensen te kunnen helpen en steunen. Na mijn opleiding bij The London College of Massage ging ik naar The European Academy of Shiatsu in Baarn om mijn kennis en vaardigheden verder te verfijnen en ontwikkelen.

Ik ben gespecialiseerd in deep tissue en shaitsu massage.

 

Deep Tissue Massage 

Deep tissue is een massagetherapie die zich richt op het opnieuw uitlijnen van diepere lagen spieren en bindweefsel. Het is met name goed voor chronische pijn en verkrampte delen van het lichaam, zoals stijve nek en bovenrug, lage rugpijn, spierpijn in de benen en pijnlijke schouders. De verklevingen die in de spieren zijn ontstaan kunnen de bloedsomloop blokkeren en pijn, beperkte beweging en ontsteking veroorzaken. Spieren moeten ontspannen zijn om ervoor te zorgen dat de therapeut de diepere spiermassa bereikt, daarom zijn de bewegingen langzaam en de druk dieper en geconcentreerd op gebieden van spanning om de onderlaag van spieren en de fascia (het bindweefsel rond de spieren) te bereiken en los te kunnen maken.

 

Shiatsu Massage 

Shiatsu is een vorm van lichaamstherapie uit Japan gericht op het in balans brengen van lichaam en geest. Het put veel uit de traditionele Chinese kennis voor zijn theoretische basis, met dezelfde meridianen en punten als in acupunctuur en tuina.

Shiatsu betekent letterlijk vertaald “vingerdruk”. De behandeling vindt plaats door druk van vingers, met name duimen, en handpalmen op speciale punten op het lichaam, door strekkingen en rotaties van gewrichten. Het bevordert de vitaliteit en welzijn door de energie in het lichaam beter te laten stromen.

Met welke klachten kunt u bij Hercules terecht?

  • Stress, spanning, vermoeidheid
  • Rugpijn
  • Pijnlijke schouders /nek
  • Spierspanning
  • Problemen met bloedcirculatie
  • Gebrek aan weerstand tegen infectie en ziekte

Staat uw klacht er niet tussen en wilt u weten of u door Hercules behandeld kunt worden, neem dan contact op met IBC Amstelland: 085 048 4161