Ons Team

Mariette Hermans

Critical Alignment Yoga Docente

Mijn naam is Mariette Hermans. Nadat ik jarenlang gewerkt had als tekstschrijver, ben ik yogadocent geworden. Sinds 2013 geef ik les als critical alignment yogadocent. Deze yogamethode is nieuw, en stelt de ontspanning en strekking van de rug centraal.

In mijn lessen sporen we spanningspatronen langs de rug, nek, en schouders op en onderzoeken hoe we die kunnen losmaken. We gebruiken druk, rek, rotaties en ademhaling om de wervelkolom, de schouders en de nek te mobiliseren.

Vervolgens versterken we de nieuwe vorm die dan ontstaat, zodat we lichter en vrijer kunnen bewegen. Hiervoor gebruiken we diverse yogahoudingen, zoals de hond, de cobra en krijger.

De ademhaling speelt een grote rol in de lessen; je leert bewust vanuit het middenrif te ademen, wat gevoelens van rust en ruimte in het lichaam bevordert. Zo vergroot je je bewustzijn over bewegen en verbeter je de relatie met je lichaam.

Naast yogadocent, werk ik sinds 2020 ook als algemeen fysiotherapeut.

Met welke klachten kunt u bij Mariette terecht?

  • Schouderklachten
  • Rugpijn
  • Stress gerelateerde klachten

Staat uw klacht er niet tussen en wilt u weten of critical alignment yoga les van Mariette bij u past, neem dan contact op met IBC Amstelland: 085 048 4161.