Instabiele schouder

Als uw schouder niet stabiel aanvoelt of daadwerkelijk uit de kom gaat dan noemen we dat instabiliteit. Dit kan van een beetje en af en toe naar complete verplaatsing en meerdere keren per dag. Instabiliteit kan voorkomen in één richting of in meerdere richtingen. Samen met de orthopedisch chirurgen van het Medisch Centrum Jan van Goyen heeft Schoudercentrum IBC Amstelland hierin een specialiteit ontwikkeld.

In de behandeling van dit probleem is het belangrijk goed in beeld te brengen om welk type schouderinstabiliteit het gaat en wat de onderliggende oorzaken zijn van deze instabiliteit. Iedere vorm heeft zijn eigen kenmerken en als die kenmerken niet worden opgemerkt, kan het zijn dat de instabiliteit blijft bestaan of zelfs erger wordt. Er kunnen ook meerdere trajecten al gevolgd zijn zonder succes.

Samen met de orthopedisch chirurgen van het Medisch Centrum Jan van Goyen worden zowel de orthopedische kenmerken als de fysiotherapeutische kenmerken die uw schouderinstabiliteit kunnen verklaren in kaart gebracht. We stellen een gerichte diagnose waaruit een op u afgestemd behandelplan voortvloeit.

Mocht er een operatie nodig zijn dan wordt de timing hiervan met u afgestemd.  Soms kan het nodig zijn om eerst een tijdje te trainen voordat er een operatie volgt, en soms is het goed om direct te opereren.

Bij de operatie bieden we een gespecialiseerd revalidatietraject aan, voor en na de operatie. Daarin besteden we aandacht aan onzekerheid en bewegingsangst die kan ontstaan door de instabiliteit en kijken we goed naar wat er nodig is voor terugkeer naar werk en sport.

We helpen u graag!