Sinds eind december is Floortje Kemps bij ons werkzaam. Zij werkt als schouderspecialist en manueel therapeut, nu Femke Boon met zwangerschapsverlof is.

Floortje: “In 2012 ben ik afgestudeerd als Fysiotherapeut en sinds 2016 ben ik tevens Manueel Therapeut. In de afgelopen jaren heb ik hard aan de weg getimmerd om mij te specialiseren op schoudergebied. Dit heb ik gedaan door cursussen en door mee te schrijven aan een literatuurstudie. Tijdens mijn loopbaan heb ik veel ervaring opgedaan in de orthopedische revalidatie. Het nauw samenwerken met het orthopeden team en het af en toe gezamenlijk draaien van een poli vond ik daarbij erg zinnig en leerzaam.”

Floortje is gek van surfen. “Sinds 2018 ben ik lid van de non-profit organisatie Surfing Medicine International, waar ik nauw samenwerk met andere zorgprofessionals van over de hele wereld. Met het “Shoulder Team” kijk ik naar schouderklachten bij surfers. In de afgelopen jaren heb ik onder andere meegeschreven aan een Systematic Review over “Surfer’s Shoulder” en aan een blessurepreventie programma voor surfers.”

Floortje is dus te raadplegen voor:

– Schouderpijn bij bovenhandse sporters
– Schouderpijn met of zonder uitstraling in de arm/hand
– Pijn rondom het schouderblad en nekpijn
– Slijmbeursonsteking, impingement, peesontstekingen of peesscheuren
– Frozen Shoulder
– Schouderblad, sleutelbeen of bovenarm breuken of dislocaties, met of zonder operatief herstel
– Schouderslijtage
– Na een (kijk)operatie
– Na een prothese operatie
– Thoracic Outlet Syndrom (TOS)
– Schouder instabiliteit (schouder uit de kom)